İL MÜDÜRÜ ÖLÇEN DÜNYA ŞAMPİYONU RAMİL GULİYEV’E TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye atletizminin en büyük başarısı 10 Ağustos gecesinde Londra Olimpiyat Stadı’nda geldi. Ramil Guliyev, 200 metrede dünya şampiyonluğuna ulaştı.

            Londra’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Ramil Guliyev, inanılmaz bir başarıya ulaştı. 200 metre erkekler finalinde müthiş bir yarış çıkaran Ramil, 5 numaralı kulvardaki koşusunu 20.09 ile tamamlayıp adını altın madalyaya yazdırdı.

Dünya Atletizm Şampiyonası Erkekler 200 Metre Finali’nde İlimiz Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi Ramil Guliyev, 20.09‘lik dereceyle altın madalya kazandı. Londra’da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Ramil Guliyev, bu sonuçla Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihindeki ilk altın madalyasını kazanmış oldu.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi Ramil Guliyev’in tarihi başarısından dolayı açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Sadık Ölçen şunları söyledi: “Ramil Guliyev, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metreyi kazanan ikinci beyaz atlet oldu. 1983’ten beri sekiz kez Amerikalı, bir kez Namibyalı, bir kez Trinidadlı, dört kez de Usain Bolt sayesinde Jamaika’nın kazandığı altın madalyaya daha önce beyaz bir atlet olarak 2003 yılında sadece Yunan Konstantinos Kenteris erişebilmişti. Guliyev, bu başarısıyla 1995’ten sonra Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez 200-400 dublesi yapmaya çok yaklaşan Wayde Van Niekerk’in bu başarısının önüne de set çekti. Ramil’in daha çok tarihi başarılar kazanacağına eminim. Milli Takıma yakışır bir karakter ve çalışma arzusuyla bu başarılarını devam ettireceğine inanıyoruz. Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimiz Dumlupınar Üniversitesi Öğrencisi Ramil Guliyev ile gurur duyuyor, diğer öğrencilere ve ilimiz gençlerine güzel örnek olduğu için de teşekkür ediyoruz.” dedi.