İL MÜDÜRÜ SADIK ÖLÇEN’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos Zaferi, istiklal ve istikbalimizin dönüm noktası olması açısından büyük bir öneme sahiptir. 1071’de Sultan Alpaslan’la ayak bastığımız Anadolu’nun bize ait olduğunu tescilleyen 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilanının hazırlayıcısı bir özelliğe sahiptir.

Necip milletimiz karşılaştığı tüm zorlukları birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ve dayanışma içerisinde omuz omuza vererek aşmıştır.

Tarih boyunca şerefiyle yaşayan milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferiyle; bütün mazlum milletlere bir kez daha örnek olacak büyük bir mücadele örneği göstermiş ve esaret altındaki tüm milletlere öncülük etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği; “Ordular, İlk Hedefiniz Akdeniz, İleri” emri ile kahraman milletimizin zafer için aşamayacağı hiçbir engel olmadığını bütün dünya görmüştür.

Böylece, 19 Mayıs 1919'da Samsun’dan yakılan tam bağımsızlık meşalesi amacına ulaşmış, Zafertepe ve Dumlupınar’da 30 Ağustos Zaferi tarihimizin şerefli sayfalarındaki yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Aziz milletimizin ve ilimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.