VALİ NAYİR ‘DAMLA PROJESİ’ GÖNÜLLÜLERİNİ AĞIRLADI

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen Damla Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Kütahya’ya gelen 30 gönüllü genci ağırladı. 


Valilik Toplantı Salonundaki ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de hazır bulundu. 


Proje Koordinatörleri Tayyibe Özkan ile Sevtap Gülen Vali Ahmet Hamdi Nayir’e ‘Damla Projesi’ hakkında bilgiler verdi. Koordinatörler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl belirlenen 39 ilden 30’unun tamamlandığını söyledi. Sevtap Gülen, projenin Kütahya ayağında Dumlupınar Şehitliği, Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti gibi Kütahya2nın önemli tarihi değerlerinin ziyaret edildiğini, şehit aileleriyle bir araya gelindiğini ve çocuklarla çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini kaydetti.


“KURULUŞUN VE KURTULUŞUN TOPRAKLARINDASINIZ”


Türkiye’nin birçok ilinden 30 gönüllü genci Kütahya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin önemli ve farklı illerinden biri olduğunu söyledi. Kütahya Valiliğinin gönüllü gençlere gereken desteği vereceğini de aktaran Vali Nayir, “İnşallah iyi duygularla ilimizden ayrılırsınız. İlimiz tarih olarak, kültür, sanat olarak farklılık arz eden bir ildir. Hem Osmanlı’nın hem de Cumhuriyet’in kuruluşuna şahitlik etmiş topraklarımız var. Dolayısıyla o izleri burada bulup, görebilirsiniz. 81 ilden bir tanesini bu gezi sürenizde birçok Kütahyalıdan daha iyi tanımış olarak dönersiniz. Sizler bunu fırsata çevirin, gelmişken hem sosyal sorumluluk projenizi gerçekleştirin hem de ilin özelliklerini bilme noktasında biraz daha gayret edin. Bize düşen bir şeyler olursa, sizi daha iyi gezdirecek imkanlar yönünden sıkıntılar olursa İl Müdürümüz o konuda bizi de bilgi sahibi yapsın” dedi.


“HAYATI SİYAH BEYAZ OLARAK DEĞERLENDİRMEYİN”


Gençlere hayata dair tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmeyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, gençlere hayatın gri alanlarını da görmeleri gerektiğini ancak bu şekilde başarıya ulaşabileceklerini söyledi. Vali Nayir, “Yalnızca dersleriniz probleminiz olmasın. Hayatı anlamaya çalışın. Arkadaş grubunuz içerisinde farklılıkları görmeye çalışın ve hayatı siyah  beyaz olarak değerlendirmeyin. Hayatın gri alanları daha çok. Dolayısıyla bir kişide hem iyi hem de kötü huyların olabileceğini bilmelisiniz. Eğer bunu bilirseniz, sevdiğinizi çok fazla abartmazsanız, nefret ettiğinizden de çok fazla uzaklaşmazsınız. İnsan olarak hepimizin artı ve eksileri var. Siz de bu hayat içerisinde bunları tanıyıp, bilirseniz kişileri ve olayları değerlendirmede daha öngörülü, size fayda sağlayacak bir hayata yol açarsınız. Bizler doğu toplumlarıyız, biraz basite kaçıyoruz. Kişileri, olayları değerlendirirken ‘ya - ya da’ diye bakıyoruz. İyi insanda kötü bir yön, kötü insanda iyi bir huy olabileceğini hesaba katmadığımız için ‘hem- hem de’ diye düşünmüyoruz. Yoksa ütopik bir dünyada, her şeyin güzel olduğu bir dünyada yaşamıyoruz. Olayın bir tane sebebini bulduğunuzda başka sebebi var mı diye düşüneceksiniz ‘hem – hem de’ diye düşünebiliyorsanız; ama ‘ya – ya da’ diye düşünüyorsanız sebebini bulduktan sonra dönüp gideceksiniz. Halbuki öyle değil. Dünyada olaylarda bir sürü farklı farklı sebepler var. Olayın sosyal, kültürel, ekonomik boyutu, bir sürü sebebi var. Hayatı tam anlamak, bunların hepsini tam anlamakla, fotoğrafın tamamını görmekle mümkün. Sizler bu dönemde hayatı böyle değerlendirmeye, gri alanları da görmeye çalışın. Sizin bu döneminiz hayatı ‘hem – hem de’ diye yorumlayabileceğiniz bir dönem. Hayata böyle bakmaya çalışın. Bir yerin her şeyi güzel ya da kötü olmaz veya bir kişinin her huyu güzel ya da kötü olmaz. Bunların hepsini beraber değerlendirdiğinizde hayattan daha iyi zevk alacaksınız, hayatı daha iyi tanımanın, başarmanın mutluluğunu da beraber yaşayacaksınız” diye konuştu. 


Desteklerinden ve kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti. 


Ziyaret, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in öğrencilere hediyelerini vermesiyle sona erdi.