Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi kapsamında İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri faaliyetleri Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hayata geçiriliyor.

Türkiye genelinde engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirilmesi hedeflenen 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi kapsamında, ilimizde 11 antrenörümüz hentbol, tenis, tekerlekli sandalye tenis, masa tenisi, voleybol, basketbol, karate, judo, okçuluk, atletizm ve güreş branşlarında sporculara eğitim verecek.

Proje kapsamında 05-18 yaş arası engelli çocuk ve gençlerin başvurusu İl Spor Merkezleri faaliyeti içerisinde değerlendirilecek. 18 yaşın üstündeki engelli vatandaşların başvurusu ise Gençlik Hizmetleri Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından "Engelsiz Spor Merkezi" adı altında değerlendirilecek.  
Yapılan protokol gereğince engelli vatandaşlara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi sağlanacak.

'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi kapsamında İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri'ne başvuru yapmak için http://engelsizspor.sgm.gov.tr/ adresini ziyaret edip, gerekli bilgileri doldurarak kayıt olabilirsiniz.