Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen İller arası 25. Masa Tenisi Turnuvası Dumlupınar Spor salonunda yapıldı. Kardeşlik havasının estiği turnuvada dereceye giren takımları tebrik ederiz.

 

Kızlar 

1. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

2. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

3. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

4. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

 

Erkekler

1. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

2. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

3. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

4. Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

 

21-23 Mart tarihleri arasında düzenlenen masa tenisi turnuvasında o güne özel misafirlerimizi de ağırladık, oyunlar oynadık. "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce Down senndromlu sporcularımız için turnuva düzenlendi. 

Dumlupınar salonunda düzenlenen turnuvada down sendromlu gençler, masa tenisi, dart ve badminton oynamanın keyfini yaşadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Tahir Emre Canı, Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde aynı anda farkındalık oluşturmak için "Down Sendromu Farkındalık Günü Masa Tenisi Turnuvası ve Hepimiz Aynıyız Spor Oyunları" etkinliği yaptığını belirtti.

Bu çerçevede masa tenisinin yanı sıra diğer spor dallarında da özel çocuklara yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini aktaran İl Müdürümüz Tahir Emre Can, "Sadece bugüne özel değil yılın 12 ayı özel sporcularımızın yanı sıra down sendromlu çocuklarımıza basketbol, yüzme, cimnastik ve masa tenisi gibi branşlarda spor yaptırıyoruz. Bakanlığımızın 'Mutlu Çarşamba' projesi kapsamında da her çarşamba günü antrenörlerimiz nezaretinde özel sporcularımızla spor yaparak farkındalık oluşturuyoruz" dedi.

Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde tüm down çocuk ve bireylere sertifikaları takdim edildi.