Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusu” 1000′e yakın sporcunun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun destek verdiği anma koşusu, Ankara Eski Hipodrom’da yapıldı. 175 takımdan 916 sporcunun iştirak ettiği koşunun öncesinde saat 09:05’te Mustafa Kemal Atatürk anısına saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın yerinde takip ettiği Atatürk’ü Anma Koşusu’nda Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız,  Eski Federasyon Başkanları  Mehmet Yurdadön  ve diğer davetliler hazır bulundu. 4 farklı yaş kategorisinde düzenlenen ve sporcuların dişe diş bir mücadele sergilediği anma koşusu sonunda ilk dörde giren atletlere Atletizm Federasyonu tarafından para ödülü, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ise madalya ve kupaları verildi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'na ilimizden 27 sporcu katılırken, yapılan yarışmalar sonucunda sporcularımızdan Hacer YILMAZ Yıldız Kızlar kategorisinde 7. olurken, İbrahim SUBAŞI Yıldız Erkekler kategorisinde 8. ve Bekirhan KABADAYI Genç Erkekler kategorisinde 4. oldu.

03-14 Kasım 2014 tarihleri arasında ilimizdeki Milli takım kampında yer alan sporcumuz Bekirhan KABADAYI, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'nda 4. olarak ilimizi başarıyla temsil etti.

Sporcumuz, asıl hedefi olan Ömer Besim Kır Koşusu Avrupa Şampiyonası Seçmeleri için antrenörü İdris GÜLEÇ ile hazırlıklarına devam etmektedir.

Yapılan yarışmalarda ilimizi başarı ile temsil eden sporcularımız ve antrenörleri İdris GÜLEÇ ve Kenan ÖZCAN'ı tebrik eder, başarılarının artarak devamını dileriz.