İl Müdürlüğümüzden kalkan 87 adet taşıtla Şehitliğe Zafer Bayramı coşkusuyla 1200 kişilik kafile ile yola çıkıldı. Kafile için sabah ve öğlen verilmek üzere kumanya dağıtımı yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı önce Dumlupınar Şehitliğinde okunan ezan sonrası kutlanmaya başlandı. Sonrasında Kütahya Ulu Cami İmam Hatibi Kadir BİRLİK Hocanın Kuran Tilavetinin ardından Çanakkale Savaşının Son Gazisi olan Merhum Hasan KAÇMAZ'ın oğlu olan Turgut KAÇMAZ Amcanın, babasından sanki yaşarmışcasına anlattığı savaş günlerini, kutlamaya gelen kalabalığa aktardı. Hatıraları anlatırken yer yer gözleri dolup ağlamaklı olan Turgut Amca, kutlamaya gelenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Aynı kafile ile Zafertepe ye geçildi. Orada ki anıta Kütahya Valisi Sn. Şerif YILMAZ Afyonkarahisar Valisi Sn.Hakan Yusuf Güner, Kütahya Belediye Başkanı Sn. Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sn. Burhanettin Çoban, Kütahya Milletvekilleri Sn. Mustafa Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu, Afyonkarahisar ve Kütahya Garnizon Komutanları Çelenk koydular.
Mehter Marşları eşliğinde Kutlamanın yapılacağı yere çelenk sunma sonrası yürüyerek geçildi. Kutlamalara Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu beylerin mesajları okunduktan sonra devamında şiir dinletisi, Kütahya Valisi Sn. Şerif Yılmaz'ın konuşmaları ve Sporculara madalya takdimi ile devam edildi. Selamlama yürüyüşü, Askerler, Askeri Bando, Osmanlı Askeri kıyafetliyle o anları tekrar gözümüzde canlandıran askerlerin yürüyüşü, Kırgızistandan Kutlamaya gelen öğrencilerin ve Motor sporcuları ekibinin yürüyüşleri ile devam etti.