5-6 Eylül 2015 tarihlerinde İlimiz Atlı Spor Tesislerinde 4 İlden gelen takımlar arasında cirit müsabakası yapıldı.
Müsabakalara Erzurum,Bayburt, Sivas ve Erzincan  ilinden sporcular katıldı.

 Ata Sporu olan Cirit Oyununun maksadı.Savaşta düşmanı takım halinde alt etmeye, mağlup etmeye yönelik davranışlar ve sonuçta güçlü olanın galibiyeti cirit müsabakalarının ana temasıdır. Hal böyle iken , hiçbir spor müsabakasında bulunmayan sadece ciritte olan ‘rakibi affetme, bağışlama’ davranışı, ciride farklı bir anlam yüklemektedir.Rakibini bağışlayan sporcuya ve takımına puan kazandırmaktadır. Zayıf düşene el kaldırmamanın, güçsüze vurmak yerine onu bağışlamanın gerekliliğini ifade eden bu davranış, adeta spor ve erdemin bir arada sergilenişidir. Hasmının önünü kesip, ona ciritle vurma fırsatı varken vurmayan, rakibini affeden sporcuların bu anlamlı davranışları onların asaletini ortaya koymaktadır.

Cirit Geçmişten Günümüze, Biz Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya geldikleri dönemden beri oynadıkları savaş oyunu olarak bilinmektedir. Daha sonraki dönemlerde Anadolu 'da oynanan ve atlı spor olarak da anılan cirit , başlangıçtan beri nesilden nesle intikal ederek günümüzde de varlığını devam ettirmektedir. Alparslan döneminde Anadolu 'da oynanan bu spor dalı, özellikle Doğu ve İç Anadolu’nun farklı yörelerinde daha yaygındır. Anadolu 'da 11-16. yüzyıllarda bir savaş oyunu olarak oynanan cirit, sonraki dönemlerde özellikle 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ülkesi ve sarayında en büyük gösteri sporuydu.[2] Müsabakalarda yaşanan hayati tehlike nedeniyle II. Mahmut döneminde bu oyunun oynanması yasaklanmış, daha sonra tekrar bir gösteri oyunu olarak Anadolu 'da oynanmaya başlanmıştır.



Müsabakalarda talihsiz olaylar yaşanmaması için zemin ıslahatı yapılmasına rağmen bir sporcu Attan düşmesine mani olamadı. Sağlık ekiplerinin hemen müdahalede bulunduğu olayda sporcunun ciddi bir rahatsızlığı olmadığı saptandı.





Sivas ilinden katılan takımın sporcusu karşı tarafın attığı ciritten dolayı rakibini kovalamaya başladığı anda biniti olan at sendeleyip sporcusunu
üzerinden atarak, pist alanında manasız bir şekilde koşuşturmaya başladı ve saha çitlerini kırarak tesise yönelen at yere yığıldı ve oradaki veterinerlerin  kalp krizi teşhisi ile öldüğü duyuruldu. Atı ile duygusal bağlamda çok yakın olduğu görülen sporcu göz yaşlarını tutamadı. Federasyonun Atın Maliyetini her türlü ödeyeceğini söyleyen yetkililere; "Benim O Atı Öldürmem Değil Yaşatmam Lazımdı" şeklinde acılı bir cevap verdi.