Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri bu yıl 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Toplumumuz da düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının sağlanmasının önemine değinilecek Amatör Spor Haftası etkinlikleri boyunca düzenlenecek olan faaliyetlerle İl Spor Merkezleri projesi kapsamında spora başlayan çocuklarımızın müsabaka tecrübesi kazanması, kulüplerin ve başarılı sporcuların halkımıza tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması ve bu bağlamda kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilmesi hedefleniyor.
 
Amatör Spor Haftası geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Kütahya’da büyük bir coşku içinde kutlanacak. İl ve İlçe Tertip Komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda çeşitli spor branşlarında yaş gruplarına göre faaliyetler düzenlenecek.