Genç Türk devletinin temellerinin atıldığı kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin bir sonraki adresi Dumlupınar Spor Salonu oldu. 

Vali Ali Çelik, Kütahya milletvekilleri, belediye başkanı, öğrenciler ve halkın katılımıyla yapılan kutlamada 99. yıl gururu ve coşkusu yaşandı.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunu gösterilerinin sunulduğu törende Hava Tugay Bandosu ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci Orkestrası yine kendine hayran bıraktı.

Orkestra, marş ve şarkılarla bayram coşkusunu taçlandırdı.

“ATATÜRK’ÜN ÖVGÜSÜNE MAHZAR OLAN KÜTAHYALILAR”

Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlayan Vali Ali Çelik, “Vatanseverliğiyle Atatürk’ün övgüsüne mazhar olmuş Kütahyalı hemşehrilerimle kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.

“CUMHURİYET YÜZBİNLERCE ŞEHİDİN ADIDIR”

Cumhuriyetin yalnızca bir yönetim şekli olmadığını ifade eden Vali Çelik, “Tarih boyunca 16 kez yıldız olarak parlamış aziz milletimizin bir güneş olup etrafını aydınlatmaya başladığı gündür bugün. Cumhuriyet, Dumlupınar’da kazanılan Büyük Zafer’in bayramı, yüzbinlerce şehidin adıdır” dedi.

“CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" diyen Vali Ali Çelik birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 

Vali Çelik, "Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, daha büyük ve daha güçlü Türkiye hedefimizi hayata geçirme mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Vali Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“SEVMEK; BİLMEKLE, TANIMAKLA OLUR”

Sevmek; bilmekle, tanımakla olur… Bu vatanın ne şartlarda kazanıldığını, kuruluşa hayatını adayanları, ülkesi için canını dişine takanları, milletinin geleceğini her şeyin üzerinde tutan büyüklerimizi ancak tanırsak sever ve anlarız. Dünü ve yaşadığımız bugünü anlamadan da daha güçlü bir Türkiye inşa edemeyiz. 

“99 YILDIR HER ALANDA GÜÇLENEN BİR TÜRKİYE VAR”

99 yıldır her alanda güçlenen, hedeflerine kararlılıkla yürüyen ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak hepimizin en büyük sorumluluğu.  Bunun için ihtiyacımız olan iki önemli husus var: Birincisi çok çalışacağız, ikincisi şartlar ne olursa olsun her zaman bir ve beraber olacağız.

“CUMHURİYETİMİZ SONSUZ OLSUN”

Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, daha büyük ve daha güçlü Türkiye hedefimizi hayata geçirme mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. 99. yaşımız kutlu, gücümüz daim, Cumhuriyetimiz sonsuz olsun. Bir ve beraber nice bayramlara…

Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren sporcuların ödülleri; Vali Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ali Fazıl Kasap, Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından verildi.