Kütahya Triatlon ve Aquatlonu 01 Haziran 2014 tarihinde Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yapıldı. Toplamda 190 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlara Kütahya Triatlonu ve Küçükler Aquatlonu kategorisinde toplam 167 sporcu katıldı. 123 sporcu triatlon kategorisinde yarışırken, 2002-2003 ve 2004-2005 doğumlu 44 sporcu da aquatlon kategorisinde yarıştı.

     Elit, genç ve yıldız sporcular için Türkiye Şampiyonasına puan veren Kütahya Triatlonu, yaş gruplarında puansız olarak koşuldu. Üç paralimpik sporcunun da katıldığı yarışlarda, elit sporcular olimpik mesafe, genç, yıldız ve yaş grupları ise sprint mesafede mücadele ettiler. Bu yıl açılan Küçükler Aquatlon kategorisinde 2004-2005 doğumlular 100m yüzme, 600m koşu; 2002-2003 doğumlular 250m yüzme, 1250m koşu mesafelerinde mücadele ettiler. Yarışlarda zaman ölçümü, çipli sistem üzerinden gerçekleştirildi.

     Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yapılan yarışlarda, sporcular kapalı olimpik havuzda yüzerken, sporcular için ayrılmış yollarda bisiklet ve koşu etaplarını tamamladılar.

     Puanlı koşulan elit, genç ve yıldız kategorilerine 106 triatlet kayıt yaptırmasına rağmen bu kategoride 98 sporcu start aldı. Toplamda 5 sporcu çeşitli nedenlerle yarışı terk ederken, dört elit sporcu ise havuzda eksik tur attığı için yarışma dışı kaldı.

     Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2014 faaliyet takviminde yer alan ancak geçtiğimiz ay Soma'da meydana gelen maden faciasında Milli Yas ilan edilmesi nedeniyle iptal edilen Çeşme Triatlonu yarışını telafi etmek amacıyla Kütahya Triatlonu bünyesine alınan yaş grupları kategorisine toplam 36 sporcu kayıt yaptırmasına rağmen, yalnızca 25 sporcu yer aldı. Bu kategoride yarışı terk eden ya da yarış dışı kalan sporcu olmadı. Yarışların Küçükler Aquatlon kategorisine ise 48 minik sporcu kayıt yaptırırken, 44 sporcu yer aldı. Bu kategoride de yarışı terk eden sporcu olmadı.

     Kütahya Triatlonu'nda Türkiye Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya ASKF Başkanı Murat CENGİZ'in desteği ve Antrenör Caner SAĞMAN eşliğinde ilimizi temsilen yarışlara katılan sporcularımız;

+24 Erkeklerde Kemal AYKAÇ birinci
+30 Erkeklerde Ercan ŞİRİN ikinci
+35 Erkeklerde Muhammed Said ÖREN üçüncü
+50 Erkeklerde Mehmet YILDIZ ikinci, Kemal KIZILARSLAN üçüncü
+30 Bayanlarda Hande Nilay TIRAŞ birinci

olarak yarışları tamamladı.

     Ödül töreni öncesi Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi GÜNEŞ'e, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Muharrem ÇAKIR tarafından şehrin altın anahtarı hediye edildi.