Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin coşkusunun yaşandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri kapsamında, 15.000 gencimizle, bakanlığımızın "Gençlik Şühedanın İzinde: Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda" projesi gerçekleştirilecek.

Kutlama törenlerine Kütahya'dan 3.000, çevre illerden de 12.000 genç katılacak.

Gençlik Şühedanın İzinde: Kocatepe'den Dumlupınar Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda projesi kapsamında kutlama programı, 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 10:00'da Dumlupınar İlk Hedef Anıtı önüne Çelenk koyma töreniyle başlayıp, Kütahya ve Afyonkarahisar, Uşak, Denizli illerinden katılan 3.000 genç ile Dumlupınar Şehitliği'ne yürüyüş düzenlenecek.

Dumlupınar Şehitliği'nde tiyatro ekibi tarafından, şehitliğin tarihi anlam ve önemini belirten sunum yapıldıktan sonra, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve toplu dua gerçekleştirilecek.

Öğleden sonra Zafertepe Zafer Anıtı'nda, Kütahya'dan 3.000, çevre illerden 12.000 olmak üzere toplam 15.000 gencimizle birlikte, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ'ın da katılımlarıyla tören düzenlenecek.

Gençlik Şühedanın İzinde: Kocatepe'den Dumlupınar Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda projesi kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Törenlerine katılmak isteyen 14-29 yaş aralığındaki tüm gençler, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, ilçelerimizde de İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapabilirler.