Zafer Abide’sine çelenk sunuldu 

Kutlamalar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz’u yönettiği ve Başkomutan Meydan Muharebesi ile Türk ordusunun kesin zafer kazandığı Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’deki  Zafer Abidesi’nde başladı. 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA, Kütahya Valimiz Sayın Musa IŞIN, Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur KOLSUZ, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sayın Mustafa BAŞ, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Fatih DAĞLI, Kütahya Belediye Başkanı Sayın Eyüp Kahveci ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Burcu KÖKSAL, Zafer Abidesi’ne çelenk sundu.

Çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

 Arazi tanıtıldı, harekât anlatıldı.

 Bayrağın göndere çekilmesi ve Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sayın Mustafa BAŞ’ın konuşmasının ardından bir subay araziyi tanıtıp, harekâtı anlattı. 

Daha sonra binlerce gencin katılımıyla “Büyük Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes EMİNOĞLU, Kütahya Valimiz Sayın Musa IŞIN, Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur KOLSUZ, milletvekilleri, İl Müdürümüz Bülent KÜÇÜK ve protokol üyeleri, binlerce gençle birlikte tören alanına geldi. 

Sayın Bakanımız ve Sayın Valimiz halkı selamladı.


Törende; İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes EMİNOĞLU, Valimiz Sayın Musa IŞIN, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sayın Mustafa BAŞ tarafından tören birlikleri denetlenerek, halkın bayramı kutlandı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Kur'an-ı Kerim okundu, bütün şehitlerimiz için dua edildi. 

Sayın Valimizin ardından, İçişleri Bakanımız Sn. Ali YERLİKAYA halka hitap etti.

“Yürekleri Vatan Aşkıyla Çarpan, Kıymetli Kardeşlerim, Sizleri, hür bir milletin evlatları olarak yaşamanın onuruyla, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın” bu büyük coşkusuyla, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Şu an, İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in: “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dediği topraklardayız. Burada nice yiğitlerin ayak izleri, nice ana kuzularının son nefesleri var.
Burada rüzgârlar bir başka eser, çiçekler bir başka açar, yürekler bir başka yanar. Meçhul askerin cânı, Rahman’a ulaşsa da, elinden bırakmadığı ay yıldızlı sancak, burada bir başka dalgalanır. İşte Kütahya, işte Dumlupınar! Bin yıldır bu toprakları vatan, vatanı aziz kılan ruh işte burada! İstiklaline ve istikbaline aşık Türk milleti burada” dedi.

 Törende, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kütahya Gençlik Merkezi Müzik Topluluğu, Şiir Topluluğu, Tiyatro Topluluğu sahne aldı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi.