Çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen 2024 yılı Gsb Spor Okullarının açılış töreni Dumlupınar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Turhan YAVUZ'un açılış konuşmasıyla başladı. Sporcuların hazır bulunduğu törende konuşma yapan İl Müdürümüz Turhan YAVUZ, sporculara başarılar diledi.

 

Kütahya'da 21 farklı branşta 55 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülkemizde eş zamanlı olarak başlaştığı Gsb Spor Okulları açılış töreni Dumlupınar Spor Salonunda Salonunda düzenlendi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan İl Müdürümüz Turhan YAVUZ:

 

ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİNE ÖNEM VERMEKTEYİZ.

 

Hepimizin bildiği gibi sporla uğraşmak bireyde fiziksel, duyuşsal ve bilişsel olarak olumlu değişimlere katkı sağlamaktadır. Ayrıca çağımızın birçok mental sorununun çarelerinden biri de yine bir hobi edinmekten geçmektedir. İlgi, kabiliyet ve isteklerinizle başlayacağız bir sporun siz de yarattığı değişimleri görmeye başladığınızda spora daha fazla önem verecek ve hayatınızdan çıkarmamaya gayret edeceksiniz ama öncelikle bir adım atarak başlamanız ve başaracağınıza olan inancınızın tam olması gerekmektedir.

 

Bu yıl 81 ilimizde eş zamanlı olarak açılan yaz spor okulları için ilimizde ilçelerimiz dâhil tüm tesislerimiz ile  hizmet vermektedir. 5-18 arası çocuk ve gençlerimiz 55 uzman antrenörlerimizle toplam 21 branşta sporla buluşturulacaktır. Bunun yanında daha önce başlayan yüzme bilmeyen kalmasın projemiz de bir yandan devam edecektir.

 

Çok yönlü gelişiminiz için harcadığımız bu çabanın; ülkemizde sporun yaygınlaşmasına aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin var olan potansiyellerini ortaya çıkarmasına vesile olmasını temenni eder, hepinizi sevgiyle selamlarım.” dedi. 

 

Eylül ayına kadar sürecek yaz spor okullarında 05-18 yaş grubu çocuklara 21 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek.